(0)

Vi der bor i Danmark : Hvem er vi? Og hvordan lever vi?

e-bok


Vi der bor i Danmark

er et tidsbillede af befolkningen og dens hverdag ved indgangen til 2010’erne. Bogen bygger fĂžrst og fremmest pĂ„ forskning i Rockwool Fondens Forskningsenhed suppleret med data fra offentligt tilgĂŠngelige kilder.

Forfatterne Bent Jensen og Torben TranĂŠs indleder med at indkredse befolkningens demografi: Hvor mange er vi, og hvordan ĂŠndrer befolkningens sammensĂŠtning sig? Andre kapitler beskriver derefter danskernes dagligdag, herunder de samfundsmĂŠssige bevĂŠgelser, der karakteriserer et dynamisk samfund som det danske: Hvem er vi? Og hvordan lever vi?

Blandt emnerne er: Danskernes forbrug og indkomster, befolkningens geografiske og sociale fordeling, vores samlivsmÞnstre, livet pÄ arbejdsmarkedet, bÞrnefamiliernes tid og forbrug, vores uddannelsesbaggrund, velfÊrdsstaten og dens udvikling, befolkningens samfundsmoral, politikernes trovÊrdighed, sort arbejde samt helbred, trivsel og overvÊgt.

For at perspektivere skildringen af livet her og nu udvides fremstillingen undervejs med en kortere gengivelse af de lange linjer siden 1960’erne.