(9)

Vi er her ikke for at have det morsomt

ljudbok och e-bok


Knut er en midaldrende forfatter med Ă©n succesroman i bagagen. Den udkom for 20 Ă„r siden, og der er generelt langt mellem hans succesoplevelser. Knut bor dĂžr om dĂžr med sin eneste ven, Frank, som sejler ind og ud af et hemmeligt forhold med den afghanskfĂždte lĂŠge M, der har kone og bĂžrn.

Nu er Knut – endelig – inviteret med til litteraturfestivalen i Lillehammer, godt nok pĂ„ et afbud, men alligevel. Frank skal med og bo gratis pĂ„ Knuts vĂŠrelse pĂ„ fjeldbyens fineste hotel. Og Knut har i det hele taget planer om at vride alt det, han kan, ud af festivalen: det her er hans sidste chance for et comeback og for at genvinde den position, han engang havde i det litterĂŠre miljĂž. Med sit forrige romanforsĂžg forsĂžgte Knut at imĂždegĂ„ anmeldernes beskyldninger om, at han blot reproducerer myten om den privilegerede, hvide mand – men hans redaktĂžr var ikke imponeret og bogen blev aldrig udgivet. Nu Ăžjner Knut muligheden for en frisk start.

Nina Lykke undersþger et miljþ, hvor alt er tilladt – hvis bare man fþlger reglerne. For vi er her jo ikke for at have det morsomt.