(0)

Vi er ikke dyr, men vi er tyskere

e-bok


Voldsomme forandringer af det tyske arbejdsmarked har de seneste 10-15 Ă„r fĂ„et en ny underklasse til at vokse frem. I dag lever millioner af tyskere pĂ„ fattigdomsgrĂŠnsen, til trods for at de har et arbejde. Samtidig svĂŠkkes troen – isĂŠr hos de lavtlĂžnnede – pĂ„, at det nogensinde kan blive anderledes. Denne gruppe af "arbejdende fattige", sĂŠrligt blandt faglĂŠrte og ufaglĂŠrte arbejdere, spreder sig over hele Europa. I USA og England kalder man dem for working poor.

Er denne udvikling ogsÄ pÄ vej til Danmark?

Forfatteren beskriver udfordringer i et arbejdsliv, der er hverdag for flere og flere. Et arbejdsliv, der kun sjÊldent beskrives og diskuteres i den danske offentlighed. Bogen er et aktuelt og personligt indlÊg i den politiske debat, hvor lÊseren mÞder forfatterens mormor, Malcolm X, BÞlle Bob, reggae-stjernen Natasja, metalarbejderen Bamse, narkogangstere fra Chicago, Pia KjÊrsgaard, Sultan Mehmet II, fjerkrÊslagteren Gary og et stÞrre galleri af europÊiske lÞnmodtagere, der alle har nogle historier, vi normalt ikke hÞrer sÄ meget til.

Mattias Tesfayes arbejde er at kÞre rundt pÄ byggepladser og tale med bÄde danske og udenlandske arbejdere. Det har givet ham mange konkrete erfaringer med udviklingen af en del af arbejdsmarkedet, der er under opbrud i disse Är. En del af disse historier er fortalt og fortolket i denne bog.

"Vi er ikke dyr, men vi er tyskere" beskriver udfordringerne i et arbejdsliv, der er hverdag for store dele af den tyske befolkning, og som ifÞlge forfatteren ogsÄ er pÄ vej til Danmark.

Mattias Tesfaye. FĂždt 1981. Uddannet murersvend 2001. Ansat i 3F, Bygge,- Jord- og MiljĂžarbejdernes Fagforening. SamfundsdebattĂžr, skribent i Ekstra Bladet og blogger pĂ„ Politken.dk. Medlem af SF siden 2008. Mattias Tesfaye er opvokset i Århus, men bor nu i KĂžbenhavn sammen med sin kĂŠreste og sĂžn. I 2005 udgav han romanen Livremmen.