(5)

Vi fjerner dit barn, fru Hansen

ljudbok och e-bok


Psykologen Ida arbejder med et af sin professions mest fÞlsomme og kontroversielle emner: tvangsfjernelse af bÞrn. En dag, da hun er forkÞlet, giver hun sig til at lÊse en meget omdiskuteret bog af prÊsten SÞren Krarup. Bogen "Forsvar for familien" maler et billede af den danske familie som et sikkert tilflugtssted for sine medlemmer, hvor man altid er god nok, og hvor alting fungerer. Idas oplevelser fra sit arbejdsliv er imidlertid ganske anderledes. Hvis blot virkeligheden var lige sÄ rosenrÞd, som SÞren Krarups bog pÄstÄr, ville der ikke vÊre brug for psykologer som hende, og der ville ikke vÊre brug for at tvangsfjerne bÞrn.

"Vi fjerner dit barn, fru Hansen" er skrevet for at vise, at ogsÄ de psykologer, der skal tage stilling til de indgribende problemstillinger og trÊffe de svÊre beslutninger, er fÞlsomme mennesker, der ikke nÞdvendigvis formÄr at slÄ fÞlelserne fra, selv nÄr professionalisme er allermest pÄkrÊvet. Det er en debatbog om bÞrnevÊrnets tvangsfjernelse af bÞrn og et modsvar pÄ SÞren Krarups bog "Forsvar for familien".

Nina Koeller (1927-2016) var en dansk psykolog og forfatter. Hun var blandt de fÞrste psykologer i Danmark og arbejdede i mange Är med bÞrn pÄ bÄde hospitaler, hos MÞdrehjÊlpen og ved Socialforvaltningen. De etiske aspekter af psykologens arbejde lÄ Nina Koeller meget pÄ sinde, ligesom bÞrns rettigheder og psykiske helbred var en mÊrkesag for hende.


UpplÀsare: Grethe Heltberg
LĂ€ngd: