(5)

Vi tabte: Hvordan jihadismen besejrede Vesten, og hvordan vi kommer videre som tabere

ljudbok och e-bok


11. september 2001 forsvandt tvillingetĂ„rnene i New York sammen med verden, som vi kendte den. En ny global tidsalder begyndte: krigen mod terror. Siden da har Danmark og resten af Vesten jagtet jihadister pĂ„ tvĂŠrs af kloden – fra Tora Bora i Afghanistan til Brabrand i Østjylland.

Men i dag, 20 Är og flere invasioner efter 9/11, stÄr jihadismen som bevÊgelse og idé stÊrkere end nogensinde fÞr. Fra stÞvet af Irakkrigen rejste Islamisk Stat det stÞrste jihadistiske kalifat i Ärhundreder. I Afghanistan har Taleban genvundet magten. I Afrika, Asien og Europa vinder nye jihadistiske grupper indflydelse. Samtidig er Vestens borgere stadig mere utrygge.

Tilbage stÄr det grundlÊggende spÞrgsmÄl fortsat ubesvaret: Hvordan og hvornÄr vinder vi over jihadisterne?

I Vi tabte undersÞger forfatter og journalist Jakob Sheikh forholdet mellem Vesten og jihadismen de sidste 20 Är. Gennem personlige mÞder med jihadister, rejser i den islamiske verden og analyse af bÄde jihadistiske og vestlige kilder viser Sheikh, hvordan Vesten tabte krigen mod terror. SpÞrgsmÄlet, vi bÞr stille fÞrst, er derfor ikke, hvordan jihadismen besejres, men hvordan vi kommer videre som tabere. Det krÊver et opgÞr med et af de stÞrste politiske tabuer i Vesten: at vi begynder at lytte til jihadisterne.


UpplÀsare: Christian Engell
LĂ€ngd: