(31)

Viimeinen kaatunut

ljudbok och e-bok


KiihkeÀtempoinen trilleri Suomen kohtalonhetkistÀ

SyksyllÀ 1945 asekÀtkentÀoperaatio on paljastumassa Neuvostoliitolle, joka pitÀÀ Suomessa ylintÀ valtaa. Armeijan johto on vangittu, ja vankila uhkaa myös entistÀ kaukopartiomiestÀ Aarne Saloa, joka on paennut Tukholmaan englantilaisen vaimonsa Helenin kanssa.

Aarne saa kuulla petturista operaation sisĂ€llĂ€. SalaperĂ€inen erotettu majuri uhkaa kavaltaa venĂ€lĂ€isille ”lakanan”, PÀÀmajan huippusalaisen dokumentin, joka voi ainoana paljastaa asekĂ€tkennĂ€n koko laajuudessaan. Aarne lĂ€htee lasta odottavan Helenin kanssa matkaan lĂ€pi kommunistien valvoman Suomen. ViimeisestĂ€ tiedusteluretkestĂ€ tulee kohtalokas isku pimeyden sydĂ€meen.

Joonas Konstig (s. 1977) on espoolainen kirjailija ja kouluttaja. HÀn voitti Kalle PÀÀtalo -palkinnon romaanillaan Kaikki on sanottu (2011). Konstig on tullut tunnetuksi myös ruoka-aiheisista kirjoituksistaan ja mm. Vuosi herrasmiehenÀ -autofiktioromaanistaan (2017). TrillereissÀÀn Vaaran vuodet ja Viimeinen kaatunut Konstig tutkii Suomen poliittisesti rÀjÀhdysherkkiÀ hetkiÀ rauhansopimusten tultua voimaan vuonna 1945.

https://joonaskonstig.com/