(1)

Vil. Have. Kat!

ljudbok


Jeg scroller gennem billederne igen. Alf rullet sammen pĂ„ sofaen. Alf udstrakt pĂ„ gulvet. Alf siddende i grĂŠsset. Han er sygt sĂžd. Kort, sort pels, hvid ned langs halsen og pĂ„ maven og hvide poter, som om han har sokker pĂ„. Han ligner faktisk lidt en prĂŠst. En katteprĂŠst med hvide sokker. Han udstrĂ„ler ligesom blĂždhed og godhed. Lige det, jeg trĂŠnger til i mit liv. Billie dĂžr, nĂ„r hun ser ham. Det er sĂ„ sygt obvious: Jeg, Eli, MÅ have Alf. Og mor og far SKAL fatte det.

Eli skal begynde i sjette, og livet er lort. Hendes mor er flyttet hen til sin nye kĂŠreste, hendes far siger endnu mindre, end han plejer, og Billie vil ikke vĂŠre BFF’s. Heldigvis eksisterer der katte, og en dag finder Eli den bredskuldrede kat Alfi via en annonce pĂ„ nettet. Kan han fĂ„ alt det dumme til at gĂ„ vĂŠk? Og endnu vigtigere: Kan han blive YouTube- stjerne?

Vil. Have. Kat! er til alle, der elsker kattevideoer. Bogen er bÄde en alvorlig og morsom fortÊlling om svÊre venskaber og seje katte, og om at man faktisk bliver lidt lykkeligere af at se en kattevideo. Bogen er skrevet af norske Ellen Sofie Lauritzen (f. 1985), som er kritiker og journalist. Hun bor i et gammelt trÊhus i Torshov i Oslo med katten Alf. Vil. Have. Kat! er hendes fÞrste roman for bÞrn.