(0)

Vildt vejr over Danmark

e-bok


MeterhÞje stormfloder, monsterregn, orkaner og steghede somre. Det danske vejr er ikke sÄ kedeligt, som man tror.

Vildt vejr over Danmark fortĂŠller om sande dramaer i fortiden – om dengang, LĂŠsĂž roterede om sig selv og sank i Kattegat under et gigantisk jordskĂŠlv, om storme, som forandrede landets geograïŹ, om Vesterhavets svar pĂ„ det druknede Ăžrige Atlantis og om isvintre sĂ„ knugende, at de ĂŠndrede hele nationens politiske kurs.

Fra nutiden fĂ„r vi de fĂžrste samlede beretninger om askeskyen fra Island og om den skĂŠbnesvangre lĂžrdag i juli 2011, da Danmarks hovedstad druknede i et skybrud, som meteorologer kaldte ”den ultimative nedbĂžrskatastrofe”.

Og fremtiden – hvad kan vi egentlig forvente, nĂ„r der bliver truet med global opvarmning, mens vi har nogle af de koldeste vintre i mands minde? Havner vi i en ny istid, eller skal landbruget omstilles til vinproduktion og turismen til solferier?

Den rigt illustrerede bog er skrevet af en af Danmarks mest respekterede videnskabsjournalister, Lars Henrik Aagaard. Han udgav i 2006 den anmelderroste bog om verdens stÞrste naturkatastrofer "NÄr Jorden gÄr amok" og har siden Ärtusindskiftet forsynet Berlingskes lÊsere med talrige fascinerende artikler om vejr, klima og jordiske katastrofer.