(6)

Viljen til at lede

ljudbok


Anders Fogh Rasmussen kommer i en ny bog med en stérk appel til det amerikanske folk om at vélge en président, der vil tage internationalt ansvar og genskabe USA’s rolle som verdens fþrende nation.

Viljen til at lede (The Will to Lead) udkommer 27. september i bĂ„de Danmark og USA. I bogen hylder den tidligere danske statsminister og NATO-generalsekretĂŠr frihed og demokrati som universelle vĂŠrdier. NĂ„r USA tĂžver med at bruge sin magt, giver det plads til ”mĂžrke krĂŠfter”, som modarbejder disse vĂŠrdier, skriver Anders Fogh Rasmussen og nĂŠvner folkemordet i Rwanda, borgerkrigen pĂ„ Balkan og Ruslands annektering af Krim som tragiske eksempler.

Anders Fogh Rasmussen er kritisk overfor prĂŠsident Barack Obamas sĂ„kaldte ”leading from behind”-politik, som han mener har gjort verden til et mere farligt og ustabilt sted i de forlĂžbne otte Ă„r. I den danske offentlighed vil det uden tvivl vĂŠkke debat, at han kommer med et helhjertet forsvar for beslutningen om Danmarks deltagelse i Irak-krigen.

Viljen til at lede er dog meget mere end en debatbog. Det er ogsÄ en stÊrk personlig beretning om de vÊrdier, der har formet Anders Fogh Rasmussen som menneske og politiker, og han fortÊller Äbenhjertigt om sine mÞder med verdensledere som George W. Bush, Vladimir Putin, Angela Merkel, Tony Blair, Barack Obama og Hillary Clinton. Han trÊkker desuden en historisk parallel til store amerikanske prÊsidenter som Truman, Kennedy og Reagan, som han mener har vist Êgte lederskab til inspiration for nutidens ledere.

Endelig prĂŠsenterer Anders Fogh Rasmussen en plan for, hvordan USA og Europa sammen med andre liberale demokratier kan skabe en alliance som et bolvĂŠrk mod terror og tyranni.