(30)

Violeta

ljudbok och e-bok


Fra en af verdens stĂžrste forfattere kommer fortĂŠllingen om Violeta del Valle, en kvinde hvis liv bĂŠrer vidne til de stĂžrste begivenheder i det tyvende Ă„rhundrede.

Violeta kommer til verden pÄ en blÊsende dag i 1920 som den fÞrste datter i en familie med fem hÞjlydte sÞnner. Fra begyndelsen tegnes hendes liv af store begivenheder, da den spanske syge rammer hendes hjemlands kyster i Sydamerika, mens familien stadig mÊrker efterdÞnningerne af fÞrste verdenskrig.

Men selvom familien slipper igennem denne krise uden mén, venter der store forandringer, da Den Store Depression rammer og berÞver Violetas slÊgt alt, hvad de ejer. De tvinges til at flytte langt ud pÄ landet til en smuk, men Þde egn. Her vokser hun op, og en dag kommer hendes fÞrste bejler til familiens hjem.

Violeta fortĂŠller sin historie gennem et brev til en, som hun elsker hĂžjere end nogen anden. Heri beskriver hun bĂ„de knuste hjerter og passionerede kĂŠrlighedsaffĂŠrer, fattigdom og velstand, forfĂŠrdelige tab og stor lykke. Kampen for kvinders rettigheder, tyranners storhed og fald, livstruende sygdom, kĂŠrlighed og krig – alt sammen er det en del af fortĂŠllingen, der udgĂžr Violetas liv.

Med Violeta er Isabel Allende tilbage i episk, storslÄet form.


UpplÀsare: Pernille Lyneborg
LĂ€ngd: