(2)

Violinisten

ljudbok och e-bok


Maj 1948. Den verdensberÞmte og feterede russiske violinist Ilja Grenko skal rejse udenlands for at spille koncert. Det har han gjort fÞr, men denne gang ansÞger han om at fÄ familien med. Det er kold krig, under Stalin, og mange arrestationer af kunstnere og politiske opponenter terroriserer Moskva. Nogle uger senere meddeler myndighederne Grenkos hustru, at Grenko nok er stukket af, men aldrig nÄet frem til Wien.

60 Är senere beslutter hans egenrÄdige barnebarn Sascha trods mange advarsler at forsÞge at finde ud af, hvad der blev af den ufatteligt vÊrdifulde violin, stradivarien fra 1727, som tilhÞrer familien. Men ogsÄ hvad der blev af hans bedstefar 
 Det bliver en grusom rejse ÞstpÄ fra Tyskland til Rusland, hvor mange forskellige interesser, inklusive den russiske mafia, lÊgger ham blodige hindringer i vejen.

For ‘Den der bryder tavsheden’ (Klim 2014) modtog forfatteren den stþrste tyske krimi-pris Deutscher Krimi Preis. For ‘Violinisten’ fik hun i 2015 Grand prix des lectrices de Elle.