(0)

Vreden, gudinde, besyng

e-bok


FilminstruktÞren og forfatteren Christian Braad Thomsen er én af Danmarks mest kontroversielle, kamplystne og velskrivende kulturpersonligheder. Han har i fem Ärtier vÊret en utrÊttelig og nÄdeslÞs forkÊmper for kompromislÞs filmkunst og kritiker af intolerance og - ikke mindst - amerikansk imperialisme. Men han er ogsÄ én af Danmarks fÄ filmskribenter i international klasse, en passioneret kender af Sigmund Freud og psykoanalysen, samt selv en rost instruktÞr af en rÊkke spille- og dokumentarfilm.

I sin erindringsbog Vreden, Gudinde, Besyng! fortéller Christian Braad Thomsen hele sin historie, fra barndommen i og opbruddet fra den fattigste ende af 1940®ernes landbrugsland, til mþdet med storbyen i Århus i 1950®erne, kulturlivet og skolesystemet, musikken, ungdomsoprþret og hippietiden i 1960®erne - og frem for alt filmkunsten. Her er veloplagt rasende opgþr med den danske film- og tv-verden fþr og nu, og med det politiske og kulturelle establishment i þvrigt, men under vreden lþber samtidig et dybt engagement i og kendskab til mange af filmens og musikkens stþrste, heriblandt Braad Thomsens nére venskab med den tyske instruktþrlegende Rainer Werner Fassbinder.

Christian Braad Thomsens erindringer er historien om en livslang passion for at turde. For at give sin passion i vold, bÄde for kunsten og tilvÊrelsen, og investere sig selv uden forbehold eller skelen til omkostningerne, med vreden og kÊrligheden som to sider af samme livssag.