(0)

Wissum-sagen

e-bok


Wissum-sagen fra midten af 1990’erne blev kendt som en af danmarkshistoriens stĂžrste svindelnumre. Det er historien om, hvordan en karismatisk og skruppellĂžs svindler fra Israel forblĂŠndede en rĂŠkke danske topadvokater, bankdirektĂžrer, revisorer og finansfolk, sĂ„ de kom til at tro, at han var god for milliarder af kroner og interesseret i at indgĂ„ handler og aftaler, der var til alles fordel.

Bogen fortÊller, hvordan han levede et liv i luksus pÄ Royal Hotel, kÞrte rundt i en Jaguar og kÞbte en luksusvilla i VedbÊk samt to Ferrarier, uden at nogen anede, at han ikke havde rÄd til noget af det. Samtidig er det historien om erhvervsadvokaten Christian Harboe Wissums forfÊrdelige tur gennem det danske retsmaskineri, da han var blevet beskyldt for bedrageri, mandatsvig og underslÊb. Christian Harboe Wissum, der efter over et Ärs tovtrÊkkeri endelig blev frifundet, er blot en af de mange involverede, der har ladet sig interviewe til denne bog, der er mere spÊndende end selv den mest hÊsblÊsende thriller.

Niels Lunde (f. 1962) er en dansk journalist, erhvervskommentator og tidligere chefredaktÞr for Berlingske Tidende og Dagbladet BÞrsen. Han er oprindeligt uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet og har udgivet en lang rÊkke bÄde skÞnlitterÊre og faglitterÊre bÞger.