(0)

Wonderland

ljudbok och e-bok


Alice har i Ärevis fÞlt sig presset fra alle sider, som husmor pÄ gÄrden, som mor for sit eget barn, for sine mands bÞrn af tidligere Êgteskab og mor for en rÊkke plejebÞrn. Senest den egensindige Agneta, som udfordrer grÊnserne sÄ vidt, at facaden krakelerer.

"Wonderland" er en roman om det at stÄ mellem sine biologiske bÞrn og sine plejebÞrn, om den rolle, man mÄ spille og fÞlelserne, som ofte ser ganske anderledes ud. Om selvforagten nÄr man hader gÞgeungen, og lykken nÄr man registrerer Þmheden for dette vÊsen, som ad kringlede veje er endt pÄ skÞdet af en.

Vibeke Marx har i mange Är haft plejebÞrn, og selv om romanen ikke er tÊnkt som et debatoplÊg, kan den ikke undgÄ at sÊtte spÞrgsmÄlstegn ved begrebet "professionel familiepleje".

Vibeke Marx (f.1948) er en helt central stemme i den danske samtidslitteratur, nÄr det kommer til at skildre de mennesker, der lever pÄ samfundets bund. Hun brÞd for alvor igennem som skÞnlitterÊr forfatter i 1990 med ungdomsromanen "Held og lykke Robinson", der vandt en nordisk ungdomsbogskonkurrence. Hun bevÊger sig inden for flere forskellige genrer, og hendes forfatterskab tÊller romaner og noveller til bÄde bÞrn, unge og voksne. FÊlles for alle hendes bÞger er et stort socialt engagement, der gÞr hende til en af den moderne, danske litteraturs stÊrkeste samtidskritiske stemmer.


UpplÀsare: Helle Sihm
LĂ€ngd: