(0)

Y. Fantastisk roman

e-bok


Ved hÞjlyst dag falder en mand om midt pÄ strÞget i KÞbenhavn, efter et brag er runget gennem gaden. De forbipasserende haster hen til ham for at se, om han er sÄret. En politibetjent bukker sig ned over ham og konstaterer, at han er bevidstlÞs og dÞden nÊr. Men ingen blod kan de se. Ingen huller i hans hud eller tÞj. SÄ hvad har sÄret ham, og hvad var det for et brag?

Da manden udÄnder, fÄr nogle i vrimlen Þje pÄ et hul i fortovet. Det er som et lille krater. Det mÄ vÊre det, der har sÄret ham, men hvordan? Og hvad er det for en mÊrkelig lugt, der kommer op fra hullet?

”Y” er en usédvanlig roman, der bevéger sig ind og ud af den kendte virkelighed, og samtidig rummer fantastiske elementer fra en anden verden. Bogen udkom fþrste gang i 1921.

Sten Drewsen (1877-1943) var en dansk forfatter og journalist. Han tilbragte tre Ă„r i USA, hvor han for alvor sprang ud som skribent. Han udgav blandt andet bĂžgerne ”RĂždt eller sort” og ”En kvĂŠrulant ser tilbage”. Som journalist og redaktĂžr var han blandt andet tilknyttet bladene ”Illustreret Tidende”, ”Verden og Vi” og ”Pressens Magasin”.