(0)

Yeah, Yeah, Yeah! Da Beatles forandrede verden

e-bok


"Yeah, Yeah, Yeah!" blev 60’er-ungdommens fĂžrste kamprĂ„b, og det er titlen pĂ„ Torben Billes musikkrĂžnike om The Beatles. Bandet, der vendte op og ned pĂ„ verden, og som nĂŠgter at dĂž.

Bogen giver et kalejdoskopisk billede af musikken og tiden. I Danmark og ude i verden. Den tager afsÊt i Liverpool i dag, gÄr tilbage i tiden til barndommen og videre til dannelsesÄrene som husorkester for ludere og lommetyve i Hamburgs red light district, Reeperbahn. Senere beskrives beatlernes invasion af Amerika og amerikanerne. Bille taler bl.a. med den herboende amerikanske guitarist Billy Cross, der i New York var Þjenvidne, dengang The Beatles satte frigjorthed pÄ dagsordenen i koldkrigsklimaet. Derfra er der ikke langt til Danmark, hvor The Beatles i 1964 gav to koncerter, der blev et vendepunkt for dem, der overvÊrede dem, og for de mange musikere, der lod sig inspirere. Bille taler med en kvinde, som var pige dengang og som formedelst 15 kr. for en billet fik en oplevelse for livet. Og trommeslageren Torben Sardorf fra The Hitmakers beretter om, hvordan det var at vÊre opvarmningsnavn for The Beatles i KB Hallen.

Bogen rummer desuden skarpt optrukne miniportrĂŠtter af de fire beatler, samtaler med musikere, der hverken vil eller kan lĂžbe fra deres inspiration af The Beatles, og endelig genanmeldes alle gruppens officielle albums.

"Flot, underholdende og personlig Beatles-krĂžnike ... Det er hele vejen igennem en ganske pragtfuld lĂŠseoplevelse."

- Gaffa (*****)

"Den mest grundige og detaljerede skildring pÄ dansk af det stÞrste fÊnomen i populÊrmusik nogensinde ... Man kan ikke undgÄ at blive revet med, nÄr man genlÊser lydsporet til ikke blot ens egen, men til en hel generations ungdom."

- Politiken (*****)

"En af mange Ă„rs mest lĂŠsevĂŠrdige Beatles-bĂžger."

- Berlingske (*****)

"Uden tvivl den bedste danske Beatles bog jeg har lĂŠst. Elsker den!"

- Tim Christensen