Theoloog Arjan Markus onderzoekt op boeiende wijze of het geloof in een persoonlijke God nog steekhoudend is in het moderne wereldbeeld.
Is het afscheid van de persoonlijke God onvermijdelijk voor weldenkende mensen? vraagt theoloog en godsdienstfilosoof Arjan Markus zich af.
Op een integere wijze laat hij zien dat niet alle argumenten om het christelijk geloof in God vaarwel te zeggen even steekhoudend zijn, ook al is dit geloof zeker niet vanzelfsprekend.
Zijn gesprekspartners, christelijke gelovigen en andersdenkende zinzoekers, komen met plausibele gedachten en reële vragen. Geloven in een persoonlijke God past niet meer in ons wetenschappelijke wereldbeeld. Zo´n God belemmert ons in onze zelfontplooiing.
Bovendien: hoe is al dat lijden in de wereld mogelijk wanneer er een God zou bestaan die daar een einde aan kan maken? Voor veel mensen ligt het dan ook meer voor de hand om te geloven dat er ´Iets´ is dan ´Iemand´. Toch is het geloof in een persoonlijk God een mogelijkheid die openligt, ook voor mensen van nu.
Een spannend boek van een christen die vragen en argumenten van niet-christenen zeer serieus neemt.