(0)

Afrika : Set fra bagsiden

E-book


Et barsk Ăžjebliksbillede, hvor forfatteren gĂžr op med den illusion, at Afrika nogensinde vil kunne udvikle sig til et demokratisk kontinent. Der vil altid vĂŠre stamme- og klankrige, hungersnĂžd, slaveri, bĂžrnesoldater, woodoo, korruption og sharia.

Handlingen beskriver flere forskellige forlÞb i det afrikanske kontinent. Vi fÞlger bÄde den rige prÊsident og den fattige pige, der lever som slave. Samtidig Äbnes vores Þjne for, hvordan man stadig lever under helt andre forhold end i Danmark. Demokratier kan tydeligt bestikkes, love kan omgÄes, og samtidig indfÞres hÄrdere og hÄrdere straffe overfor den almindelige afrikaner. Vi hÞrer om primitive stammefolks ledere og heksedoktorer, som holder fast i deres magt, hvilket stopper udviklingen for landet mange steder.

Den globale bistandshjÊlp har spillet fallit. Kun gjort Afrika til et kontinent af tiggere. Svindel, nepotisme og korruption med statsmidler og bistandshjÊlp er en del af kulturen. DesvÊrre har denne kultur bredt sig til mange nÞdhjÊlpsorganisationer, hvor indsamlede penge forsvinder i baglandet og kun efterlader en brÞkdel af de indsamlede midler til deres oprindelige formÄl.

Uddrag af bogen:

»Det eneste, der altid gjorde ham nervÞs, var, nÄr han landede og afleverede vÄbnene. Han havde hurtigt erfaret, at de indfÞdte, der rendte rundt med en riffel over skulderen, havde en intilligenskvotient pÄ niveau med en kokosnÞd.

Men sÄ var der de fÄ, der kunne bruge hovedet. De var bÄde kloge og smarte. Men nÄr man sÄ de grusomheder, de begik, mÄtte Juri give Darwin ret i, at de nedstammede fra aberne og stadig manglede et par trin for at nÄ op til det civiliserede menneske.«

Han holdt sin fjerkost foran sig og gik rundt i hytten. SÄ standsede han foran Kébé. Han holdt sin fjerkost foran hans ansigt. SÄ mumlede han noget. Da han var fÊrdig, vendte han sig mod Diop.

"Denne dreng er blevet forhekset. Han er besat af onde Ă„nder."

»Hvad skal vi gÞre?« spurgte Diop.

»Hvis disse onde Änder ikke bliver fjernet, vil ulykkerne blive ved her i familien. Jeg kan hjÊlpe dig med at fordrive disse Änder. Det koster dig fire hÞns.«

Forfatteren:

Bjarne Hatting er fĂždt 1940 i KĂžbenhavn. Han er uddannet merkonom, typograf samt engelsk korrespondent, og han har i en Ă„rrĂŠkke haft en del forskellige lederstillinger.

Han er i dag gÄet pÄ efterlÞn efter en lederstilling i SAS og residerer i Tjekkiet.

Bjarne Hatting har ogsÄ skrevet romanerne:

Forbudt KĂŠrlighed

De kom altid om natten

Hesteslagteren

Hvis du lĂŠser dette brev

Nazisternes skatkammer