(1)

Av samma blod

E-book


Höst i Grekland. Samtidigt som landets gator exploderar i protester mot den allt djupare fattigdomen hittas en svensk polisman ihjĂ€lslagen utanför en bordell i grĂ€nsstaden Orestiada. Den lokala polisen pekar snabbt ut en prostituerad kvinna som gĂ€rningsman och snart Ă€r mediedrevet igĂ„ng. För den rutinerade utrikeskorrespondenten Jonathan Sandler ser det ut som ett rutinuppdrag, men nĂ€r han börjar stĂ€lla obekvĂ€ma frĂ„gor tvingas han inse att inget Ă€r vad det verkar i denna bortglömda del av Europa – ett grĂ€nsomrĂ„de prĂ€glat av hat och hundraĂ„riga konflikter.

Samtidigt i Stockholm. NĂ€r asyljuristen Livia Köhler fĂ„r beskedet att hennes pappa mördats kastas hon in i en mörk vĂ€rld av vĂ„ld och övergrepp. Oberoende av varandra upptĂ€cker bĂ„de hon och Jonathan Sandler en konspiration sĂ„ djup att den kommer att skaka om Europa i dess grundvalar. NĂ€r mĂ€ktiga intressen kĂ€nner sig hotade skyr de inga medel för att bevara sin hemlighet – en hemlighet som riskerar att slĂ„ sönder hela samhĂ€llet. För vem övervakar egentligen vem – och vem sitter pĂ„ den verkliga makten?

Av samma blod Àr en spÀnningsroman som utspelar sig mitt i dagens flyktingkris. Det Àr en bok om en nyfascism pÄ framvÀxt och om en maktelit som sÀtter allas liv pÄ spel för att fÄ sin vilja igenom, om historiska oförrÀtter och om en skuld vi inte lÀngre vill se. Tv-rÀttigheterna har redan innan utgivning sÄlts till Storbritannien.