(0)

Bassebo-sagen

E-book


Hvad gør man, nür man er Odenses borgmester, og voldsomt bagud pü point til eks-borgmesteren med storhedsvanvid, i den igangvÌrende kommunalvalgkamp?

Og hvad gør man, nür man som knap midaldrende bliver anbragt pü et af byens plejecentre af kommunen, i mangel af bedre genhusningsmulighed?

Kan en stadsdirektør, der optrÌder som spindoktor inkognito, og en durkdreven nyhedschef, finde fÌlles fodslag i kampen mod korruptionen i det toppolitiske miljø?

Find svarene i den satiriske fortĂŚlling: Bassebo-sagen

Uddrag af bogen:

Nu mütte Gisela gerne snart komme, for Basses mave rumlede. Han skottede ud ad vinduet og sü taxaen holde klar. Men han kørte ikke, før Gisela havde meddelt ham programmet inklusive menuen. Han havde tre gÌt pü, hvad serveringen stod pü. Han følte sig rimeligt sikker pü at ramme rigtigt. Førstevalget var svinekam stegt som vildt med fuglereder, syltetøj, brunkartofler og masser af brun, tyk, velsmagende sovs. Mundvandet begyndte at løbe, men han forsøgte ogsü at fokusere pü de to andre gÌt, som var henholdsvis stegt flÌsk med persillesovs, müske endda med en pilsner, og grydestegt kylling med surt og en lÌkker brun flødesovs. Uh, Basse elskede den brune sovs, selvom hans Erna havde indskrÌnket serveringen af denne til maksimalt Ên gang ugentligt, da hun ikke orkede at blive ved med at sy de besvÌrlige kiler ind i hans bukser. Endelig viste Gisela sig i døren.

"Er det noget med brun sovs?" Basse var hurtig pü aftrÌkkeren og forsøgte at komme hende i forkøbet med sit kvalificerede gÌt. Müske var det ogsü lidt for at imponere hende.

"Nej," svarede hun tørt. "Boller i selleri." "Hvad!? Boll. Det kan man sgu da ikke servere for en borgmester!" tordnede Basse, Ìrgerlig over at fü hele dagen ødelagt af en elendig amatørkok.

"Man mente, at borgmesteren skulle spise det samme, som de selv fik serveret i dag."

Om forfatteren:

Brian Larsen er født i 1966 og uddannet civiløkonom på Syddansk Universitet i Odense. Han arbejder til dagligt som økonomi- og personaledirektør i en mellemstor, privat eks-
portvirksomhed.

"Bassebo-sagen" er Brian Larsens debutroman.

Humoren findes overalt, hvis man blot søger efter den. Det har altid vÌret forfatterens mantra. Med flere hundrede lejlighedssange og taler i bagagen, og med udprÌget sans og interesse for humoristisk timing i sproget, ordspillet og replikskiftet, var det nÌrmest et kald der udmøntede sig i denne første roman.