(2)

Bekendelser fra en kulturkristen muslim

audiobook


"Jeg er vokset op i islams hus og har mange gode minder med derfra. Huset har vĂŠret med til at forme mig til den, jeg er i dag, og jeg er tĂŠt knyttet til min familie og venner af huset, til rummene og de gamle mĂžbler.

PÄ den anden side af gaden ligger der et andet hus: kristendommens. Jeg har kigget ind ad vinduerne, jeg har vÊret inde i det. Der er tÞrt og varmt, og nogle sÞrger for at vaske gulvet, nÄr det trÊnger. I islams hus er der til gengÊld hul i taget, ruderne er knust, og vÊggene mangler puds. Det regner og blÊser ind, men alle lader, som om alt er i den skÞnneste orden. MÞblerne bliver der ikke flyttet rundt pÄ. De stÄr, hvor Muhammed har sat dem.

Der er meget at udsÊtte pÄ vores hus, men smÞger vi Êrmerne op og giver lidt plads, sÄ er det efter min mening muligt at reparere det."

NASER KHADER fortĂŠller om de to religioner, der pĂ„ godt og ondt har formet ham. Kristendommens enorme betydning for det danske samfund mĂ„ ikke undervurderes, men i stedet tjene som inspiration til en reformering af islam – indefra.

Naser Khader (fÞdt 1963) er senior fellow ved Hudson Institute i Washington, USA, og vÊrt pÄ radioprogrammet Arabiske stemmer pÄ DR P1. Som forfatter, foredragsholder og samfundsdebattÞr er han en respekteret og vigtig stemme i debatten om islam, integration og religionens plads i samfundet.

"PrisvĂŠrdig ... Et positivt og velkomment bidrag til afklaringen af vor forvirrede virkelighed"

WEEKENDAVISEN

LEKTØRUDTALELSE

"Bogen er et oprÄb til danskere i Danmark og muslimer i hele verden. Til os danske kulturkristne har han et budskab om, at tage vores religion alvorligt. Vi kender for lidt til kristendommen. Og vi mangler en Ändelig dimension, for politik og ateisme giver ingen svar pÄ de store spÞrgsmÄl i livet. Jeg synes, Khader er i sit rette element som forfatter og kulturkritiker. I sin nye bog tager han skridtet videre og formidler de store indsigter og perspektiver, som hans sÊrlige position har fostret. Han taler i et direkte sprog med bÄde hoved og hjerte pÄ rette sted. Denne bog er vellykket." - LektÞr: Alma Lind Jensen


Narrator: Mogens Rex
Duration: