(1)

Bergtagen

E-book


Det Àr tidig morgon och Edvard Grenlund bestÀmmer sig för att ta en promenad i den krispiga höstluften. Karo, familjens lilla terrier, vickar uppskattande pÄ svansen. Edvard Àr för sig sjÀlv, familjen har Äkt upp i landet för att hÀlsa pÄ morförÀldrarna. VÀrlden sprakar av röda och orange fÀrger. Detta Àr en tid som Edvard verkligen uppskattar. Men promenaden genom skogen kommer att ta en brutal vÀndning. I en konsumkasse nÄgra kliv in i skogen hittar han nÀmligen nÄgot mycket otÀckt: ett avsÄgat mÀnniskoben ...

"Bergtagen" Àr en novell skriven av Bertil Falk. Den har tidigare Àven publicerats som en del av NovellmÀstarnas samling "Tjusas ... eller spring för livet".

Bertil Falk (1933-) Àr journalist, författare, filmare och förlÀggare. Han har bland annat arbetat som reporter pÄ tidningen KvÀllsposten, som scripwriter pÄ TV3:s nyhetsredaktion i London och drivit företaget Zen Zat AB. Som författare har han skrivit en lÄng rad deckare, thrillers, science fiction-böcker och noveller. 2018 tilldelades han Oliver Twist-priset av föreningen NovellmÀstarna.