(0)

Chica

E-book


Denna bok handlar om indianflickan Chica, som precis som mor sin var apacheindian. Fem Ă„r gammal mötte hon de tvĂ„ bergspumorna första gĂ„ngen. Rovdjur som vi andra helst undviker att rĂ„ka pĂ„, men för Chica blev de hennes bĂ€stisar och enda lekkamrater. Men sĂ„ var heller inte Chica som alla vi andra. Ådran i hennes blod hade vandrat i tusentals Ă„r, fram till en förmĂ„ga att bli vĂ€n med djur genom nĂ„gon form av telepatisk kommunikation. Chica Ă€rvde ocksĂ„ förmĂ„gan att kunna ladda energi i sin kropp. SĂ„vĂ€l frĂ„n vind som Ă„ska och allt som rörde sig. Apachernas indianskola formade hennes medfödda egenskaper och dĂ€r lĂ€rde hon sig allt om vad naturens rikedom kan erbjuda.

- I indianskolan lÀr du dig hur allt runt omkring fungerar. Sedan blir du fri med förmÄga att kunna göra precis vad du vill med ditt liv, sa mor. - Men i Mexicos skola dÀremot, dÀr lÀr de sig tydligen inget alls. Och kan man inget dÄ hamnar man pÄ en fabrik, fnyste mor ogillande. Vilket med all tydlighet var det vÀrsta öde hon kunde tÀnka sig.

Men sĂ„ en dag pĂ„ Chicas trettonde Ă„r intrĂ€ffade det katastrofala. StrĂ„trövarnas illdĂ„d som drev henne till flykten genom Amerika. En till synes spinkig jĂ€nta med energiresurser som ingen anade. PĂ„ vĂ€g till ett nytt land. NĂ„gonstans eller i landet Ingenstans. Ödet förde henne till Amalienborg med glĂ€dje och sorg.