(0)

Den glemte gud

E-book


"Hun var jo trods sine 28 Ă„r heller ikke andet end et uerfarent barn, og han burde ikke lade hende gĂ„ fra sig. Hvis hun havde holdt af en anden, – men han vidste, at nĂ„r hun sagde, der ingen anden var, sĂ„ var det sandt. Hun lĂžj ikke, og han kendte hende desuden alt for godt."

Det er tre Ă„r siden, Hans’ kone forlod ham. Ud i den store farlige verden gik hun efter seks Ă„rs ĂŠgteskab, der havde vĂŠret tynget af fattigdom og alvor. Da han pludselig fĂ„r Ăžje pĂ„ hende pĂ„ en sporvogn, tror han dĂ„rligt nok sine egne Ăžjne. Hun ser ud til at vĂŠre blevet endnu fattigere med tiden, og Hans mĂŠrker et stik i hjertet. TĂžr han tage modet til sig og spĂžrge, hvor hun er landet i livet? Og hvorfor hun egentlig forlod ham?

"Den glemte gud" udkom fĂžrste gang i 1915.

Olga Eggers (1875-1945) var dansk journalist og forfatter. Hun var en markant skikkelse i sin samtid som fremtrĂŠdende socialdemokrat og kvindesagsforkĂŠmper. Eggers var optaget af kvinders seksuelle frigĂžrelse og retten til prĂŠvention og abort, og hun udfoldede disse emner i flere af sine romaner.

I 1933 meldte Eggers sig imidlertid ind i det danske nazistparti og blev i 1945 arresteret af modstandsbevÊgelsen og dÞde samme Är i Vestre FÊngsel. Olga Eggers stÄr tilbage som en kompleks og sammensat skikkelse i dansk kultur- og litteraturhistorie.