(0)

Den sista reformationen

E-book


Den sista reformationen

Tillbaka till Nya testamentets lÀrjungaskapsmodell

Kyrkan Ă€r Kristi kropp pĂ„ jorden, men mĂ„nga kyrkor idag drivs som verksamheter. GudstjĂ€nstbesökare blir publik och pastorn med nĂ„gra fĂ„ medarbetare förvĂ€ntas hĂ„lla igĂ„ng hela ”maskineriet”. Den naturliga gemenskapen i husförsamlingar och det allmĂ€nna prĂ€sterskapet har gĂ„tt förlorat.

Syftet med kyrkan har förÀndrats, och resultatet har blivit att kyrkan inte lÀngre förmÄr att göra mÀnniskor till lÀrjungar. I stÀllet för att lÄta Bibelns modell vara förebild har man valt en helt annan vÀg dÀr Bibelns radikala budskap tonas ner eller helt förtigs.

Om boken

De flesta av oss kristna har Ă€rvt ett sĂ€tt att vara församling och vara lĂ€rjungar pĂ„. Torben utmanar oss att ifrĂ„gasĂ€tta detta genom exempel frĂ„n Bibeln och frĂ„n kyrkohistorien. Boken Ă€r utmanande och nĂ„got skarp, men vi alla vill se fler mĂ€nniskor komma till tro pĂ„ Jesus, se lĂ€rjungar trĂ€nas och se församlingar vĂ€xa sig starka och multipliseras – dĂ€rför tror vi att ’Den sista reformationen’ Ă€r viktig för vĂ„rt tĂ€nkande kring hur vi vill vara församling i dag.

FrÄn förordet av Charles Kridiotis och Mattias Nordenberg

Om författaren

Torben SĂžndergaard Ă€r författare till sex böcker och Ă€r grundare av missionsorganisationen ”Oplev Jesus”. Han Ă€r kĂ€nd för sin radikala bibeltro, som helande evangelist och för sitt personliga liv med Gud.

I sitt hemland Danmark Àr han ocksÄ kÀnd frÄn radio, teve, och Internet dÀr han regelbundet framtrÀder.