(1)

Det fremmede barn

audiobook


Felix og Katrine elsker at lege i skoven og er ikke meget for at gü i skole. Da deres forÌldre hyrer den strenge magister BlÌk til at undervise dem, begynder børnene hurtigt at fornemme, at deres nye lÌrer slet ikke er det, han giver sig ud for at vÌre.

En dag møder de et fantastisk barn ude i skoven. Det skifter udseende, alder og køn, alt efter hvem der ser det. Da det fremmede barn en dag fortÌller om den onde gnomkonge, der har overtaget dets hjemland og vil ødelÌgge al glÌde, forstür Felix og Katrine, at det fremmede barn ogsü har brug for deres hjÌlp, og at de müske har en fÌlles fjende.

E.T.A. Hoffmanns fortÌlling om det fremmede barn er en smuk og rørende skildring af barndommens magiske verden, der sü nemt kan blegne, nür voksenlivet trÌnger sig pü. Historien rummer mange lag og kan for børn vÌre en spÌndende historie om fantasiverdener, mens Ìldre lÌsere vil kunne finde langt mere mellem linjerne.

Den tyske forfatter E.T.A. Hoffmann (1776-1822) var – med sin forkærlighed for skrækscenarier, slægtsforbandelse, makabre forbrydelser og lignende – hovedskikkelsen i den "sorte" romantiske digtning. Til forskel fra de øvrige romantikeres enhedstænkning havde Hoffmann en dualistisk livsanskuelse, hvor kun åndens verden er virkelig, mens den materielle verden er grotesk og uvirkelig. Hoffmann fik stor indflydelse på europæisk litteratur, og forfattere som bl.a. H.C. Andersen, Fjodor Dostojevskij og Charles Dickens har fundet inspiration i hans digtning.


Narrator: Fjord Trier Hansen
Duration: