(0)

Dukseelev i flinkeskolen

E-book


Et ophold pÄ psykiatrisk afdeling er aldrig en nem oplevelse, men for Nini Vind Schulz blev det direkte et mareridt. Da hun i 1990 blev indlagt, var det med en naiv tro pÄ, at myndighederne var til for at hjÊlpe hende. Men da en ansat begik seksuelle overgreb mod hende, mÄtte hun sande, at det langtfra var tilfÊldet.

Dukseelev i flinkeskolen er en Êrlig, vred og frustreret fortÊlling om konsekvent at blive ignoreret og marginaliseret, nÄr man fÞrst er blevet stemplet som ikke-rask. Men den er ogsÄ en bredside mod et system, der kategorisk dÊkker over sine egne fejl og bebrejder offeret frem for gerningsmanden.

Uddrag af bogen

Jeg vÄgnede ved en stank af spiritus. Der lÄ en nÞgen mand i min seng. Jeg blev stiv af skrÊk. Kunne ikke reagere. LÄ bare ganske stille. Jeg var alene pÄ stuen, og dÞren var lukket. PÄ natrunde kom den kvindelige sygeplejerske ind pÄ stuen. Jeg husker ikke hendes navn. Straks hun sÄ, at der lÄ én i min seng, smÊkkede hun dÞren hÄrdt i og forsvandt. Tankerne for gennem hovedet pÄ mig. I den grad svigtede hun mig. Hvorfor greb dog hun ikke ind? Det fÞltes som timer, inden hun igen kom. Denne gang sammen med den mandlige sygeplejerske Steen. MÄske egentlig han hedder noget andet. Sammen fik de den fulde mand ud og kom ind pÄ min stue bagefter. Jeg fik at vide, hvem han var. Det var sygeplejeeleven. Min kontaktperson. Jeg var jo den indlagte pÄ psykiatriske afdeling.

Om forfatteren

Nini Vind Schultz blev fĂždt i Esbjerg i 1959, men voksede op i Kolding. Hun er tidligere hundefrisĂžr og har uddannelser som merkonom i markedsfĂžring og idrĂŠtsleder. Dukseelev i flinkeskolen er hendes debut.