(4)

en dikt om dan

E-book


Ur förordet:

"KÀrleken kan komma nÀr man minst anar det. NÀr man sitter pÄ ett tÄg pÄ vÀg till Stockholm och har bokat tyst avdelning för att fÄ vara ifred till exempel."

"en dikt om dan - 100 dikter om kÀrlek" Àr dikter om kÀrleken mellan tvÄ mÀnniskor som fann varandra mitt i livet. Det Àr en berÀttelse om förÀlskelse, om lyckan i vardagens möten, om att se det vackra i den andre, om intimitet och omtanke. Om de smÄ ögonblicken. Om tacksamheten. Och om den lÀngtan som uppstÄr i varannanveckaslivet.

"en dikt om dan - 100 dikter om kÀrlek" började med att Annika Koldenius skrev nÄgra kÀrleksdikter i ett litet akvarellblock för att ge som kÀrleksgÄva till Dan pÄ ettÄrsdagen av deras första möte. Efter det skrev hon nÄgra till. Till slut blev det 100 dikter, som alla publicerades pÄ en blogg 1 mars - 8 juni 2017. En dikt om dagen i 100 dagar. Dikterna har Àlskats av mÄnga lÀsare. DÀrför kommer nu dikterna ocksÄ som bok.

Ur dikt nr 8. "Den första promenaden":

"Jag lutade mitt huvud mot din axel.

Du lade din arm om mitt liv."

Om "en dikt om dan - 100 dikter om kÀrlek":

"Fantastiska dikter om att möta kÀrleken i mogen Älder, att vÄga satsa helt och fullt, att njuta av vardagliga ögonblick och möten."

Kerstin SÀrneö, Tara