(1)

Flotel Europa

audiobook & e-book


I 1992 flygter den 12-Ärige Vladimir med sin mor og storebror fra krigen i Jugoslavien. Han ender sammen med tusind andre flygtninge pÄ skibet Flotel Europa i KÞbenhavns Havn. Her skal de tre dele en lille kahyt pÄ ubestemt tid.

PÄ Flotel Europa indgÄr Vladimir i nye vennegrupper og forelsker sig i den smukke Selma. Han gÄr til koncerter pÄ Christiania, samler flasker i KÞbenhavns gader, hÊnger ud med vennerne pÄ lossepladsen ved RefshaleÞen, og en form for normalitet opstÄr midt i undtagelsestilstanden.

De mange krigstraumatiserede voksne pÄ flotellet udgÞr bagtÊppet til Vladimirs ungdomsliv, og han er vidne til Þjeblikke af bÄde skÞnhed og stor sorg. Selv lÊnges han efter sin far og sine bedsteforÊldre, som er blevet tilbage i Sarajevo.

Romanen Flotel Europa er fortÊllingen om et helt usÊdvanligt og ganske almindeligt teenageliv. Om livet som flygtning og om en ungdomstilvÊrelse pÄ trods af krigen.

Vladimir Tomic, der er fĂždt 1980 i Sarajevo, debuterer som forfatter med Flotel Europa. Han er kunstner og prisbelĂžnnet filmmager, uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi.


Narrator: Christian Engell

Duration: