(0)

Forbandelse

E-book


En vintermorgen findes Joakim Nielsen forvirret og desorienteret pÄ en stol i Kastrup Lufthavn. Han rabler lÞs om agenter, sammensvÊrgelser, skjulte signaler og om en forbandelse, der har ramt ham. Han bliver indlagt pÄ psykiatrisk afdeling, hvor fÞrste diagnose peger i retning af en skizofren lidelse. Men noget stemmer ikke, og hans tilfÊlde vÊkker psykiateren Ursula Brannings nysgerrighed.

Bid for bid fortÊller Joakim sin historie om et kuldsejlet Êgteskab og om chancen for en ny begyndelse som elektroingeniÞr pÄ Arecibo Observatoriet i Puerto Rico. Det tegner godt, indtil signaler fra rummet begynder at indlÞbe. Hvem sender dem og hvorfor? Stemningen pÄ observatoriet bliver hÞjspÊndt. Heller ikke hjemme i sin bungalow kan Joakim slappe af, for her huserer den lokale rengÞringskone og Ändemaner Juana. Hun mener, at Joakim er i fare. Han slÄr det hen, men pludselig forsvinder en kollega, og Joakim mÄ erkende, at noget er helt galt. SpÞrgsmÄlet er, om Ursula kan stole pÄ Joakims historie? Og hvorfor fastholder han, at han er ramt af en forbandelse?

Lasse Bo Jensen har skrevet en tempofyldt, farverig, eftertÊnksom og underholdende roman, som ved at sammenstille fornuftig dansk grÄvejrshverdag med vidtlÞftig tropisk Ändemanerrealisme stiller skarpt pÄ tilvÊrelsens uoverskuelighed.