(0)

GODSET AVON CASTLE

E-book


Randi Allerup har forsÞgt at beskrive, hvordan folk pÄ landet i England levede i 1700-tallet og frem. Det er hendes Þnske at karakterisere flere af personerne, der var tilknyttet godset Avon Castle. Mange personligheder er beskrevet, heriblandt flere som lider ulykkelige skÊbner.

Livet pÄ godset har ikke altid vÊret let. Grevefamilierne har ofte haft det svÊrt bÄde privat og med hensyn til deres Þkonomi.

Uddrag af bogen

Ægteskabet mellem Sir Elgton og Evelyn var ikke lykkeligt, for han var voldelig og lukkede hende sommetider inde pĂ„ hendes vĂŠrelse i flere dage. Dengang kunne man ikke blive skilt, sĂ„ hun mĂ„tte finde sig i det. Hendes eneste glĂŠde var bĂžrnene, sit broderi og ridning. NĂ„r hun ikke var lukket inde, tog hun ofte ud at ride, og det nĂžd hun, sĂ„ glemte hun sin triste tilvĂŠrelse.

Joseph Elgton, der levede senere i 1700-tallet, fik slottet udvidet, sÄ der kom vÊrelser og kviste pÄ 3. sal.

Det var forfaldent og krÊvede en gennemgÄende renovering. Den varede i to Är! Det blev sÄ kostbart, at greven var ved at gÄ fallit, men han klarede lige skÊrene. Han slog sig udelukkende pÄ svineavl, og det blev et givtigt projekt, men det krÊvede ogsÄ mange medarbejdere, for der var hundrede og halvtreds svin!

Om forfatteren

Randi Allerup er fĂždt i Hampen i 1943. Hun er uddannet kontorassistent og tresproglig korrespondent og har vĂŠret ansat i flere internationale virksomheder i KĂžbenhavn som direktionssekretĂŠr. Hun har udgivet en rĂŠkke skĂžnlitterĂŠre bĂžger og fortsĂŠtter med sit skriveri.