(0)

Het Baltisch station

E-book


Een dagenlange treinreis kriskras door Oost-Europa, waarbij persoonlijke ontmoetingen en reflecties op de politieke spanningen in de regio samenkomen

Per trein reist Thomas Heerma van Voss van Amsterdam naar de Estse hoofdstad Tallinn – geen eenvoudige onderneming, zo blijkt algauw. Maar hij is vastbesloten zijn bestemming te bereiken ondanks onnavolgbare ticketverkoop, slechte verbindingen en de oorlogsdreiging die steeds voelbaarder wordt. Halverwege gaat hij langs bij een zwijgzame jeugdvriend die is geëmigreerd naar een Pools dorp. Ooit leidden ze zeer vergelijkbare levens, maar wat delen ze nu nog? Onderweg vraagt Heerma van Voss zich af: zou hij het ook kunnen, vertrekken, alles achter zich laten?

Het Baltisch station is een indringend, helder geschreven verslag over onontkoombare verandering en een wereld die onder druk staat.

'Heerma van Voss heeft grote controle over wat hij uithaalt met zijn woorden.' - NRC

Het Baltisch station is onderdeel van de reeks Spoorslag.

Spoorslag is een reeks treinverhalen waarin de verbeelding het spoor volgt. Treinen voeren reizigers langs de mooiste landschappen, verrassende knooppunten en bruisende steden, en naar godvergeten uithoeken van de wereld. In Spoorslag neemt steeds een andere gerenommeerde auteur de lezer mee op een prikkelende reis.