(0)

HockeyCoach

E-book


En ledarroll Àr inte lÀtt oavsett sport. Kraven och förvÀntningarna Àr ibland stora (du kan bara titta pÄ det fiktiva exemplet, en fars önskan i boken).

Du mÄste hantera hockeyns sÀsongs- och trÀningsplanering, skapa övningar, prata med förÀldrar, mor- farförÀldrar, fans, andra trÀnare, media, tidningar, lÀra etik, vara psykolog, diplomat, vinna, lÄta alla spelare vara en del av laget, hantera förluster, ha kul, coacha, stötta, sÀtta regler, normer, visioner, mÄl, utveckla laget...

InnehÄllet i Àr en blandning av ledarskapsteorier, riktiga och fiktiva exempel, samt praktisk hockey coaching frÄn basnivÄ till mer avancerat och frÄn ledarskap till hockeyövningar.

Boken skall ge dig en helhetsbild av att vara ledare och trÀnare bÄde pÄ och utanför isen för ditt hockeylag och vad som krÀvs inom olika omrÄden för att lyckas med ditt lag.

Ledarskapsmodellen för ishockey, som du hittar i boken, kan anvÀndas för att bygga upp saker frÄn början eller för att analysera var du befinner dig för tillfÀllet och vilka delar du kan förbÀttra eller du Àr stark inom (styrkor och svagheter).

Och Àven om jag sÀger hockeyns ledarskapsmodell kommer den att fungera utanför hockeyn och i andra sporter. Ledarskapsmetoderna och verktygen Àr de samma i fotboll, handboll, basket, innebandy, föreningar, företag, arbetsgrupper, styrelser etc.