(0)

Intelligent liv - Pyrrus och Kerk 9

E-book


Mystiska radiosignaler nĂ„r Dödsplaneten. Budskapet Ă€r uppenbart intelligent Ă€ven om signalerna Ă€r svĂ„ra att tyda. Signalerna kommer frĂ„n en av de yttersta planeterna i Andromedagalaxen. Är det ett försök att kontakta annat intelligent liv, mĂ€nniskorna i galaxens kolonier? Pyrrus och Kerk ger sig av för att utforska mysteriet. De hittar nĂ„got som försĂ€tter deras liv i fara. Hela mĂ€nsklighetens framtid stĂ„r pĂ„ spel. De frĂ€mmande intelligenserna pĂ„ Pyrrus' och Kerks hemplanet Neodym spelar en avgörande roll i den avslutande kampen mot de farliga varelserna.

Nionde boken om rymdÀventyrarna Pyrrus och Kerk, vilkas motto Àr 'Det kommer att bli bÀttre'.

'Schuu liknade mera ett litet lejon Àn en hund, tyckte Julia. Hon lekte med krabaten varje dag. Trots sina lejonliknande drag var djuret varsamt och alltid pÄ lekfullt humör. Men om nÄgot inte gick som Schuu ville, stannade den upp och morrade lÄgt. Men djuret anföll aldrig och visade inga tÀnder. Schuu blev genast allas favorit i lÀgret.'

"Jag instÀmmer", sa Daphne. "Vi vet att under evolutionen har de arter som innehar denna vÀrderingsförmÄga vunnit kampen för tillvaron, medan de som bara innehar selektionskraften har förlorat eller kommer att förlora. Detsamma gÀller de arter som sÀtter kunskapen frÀmst." Daphne hostade lÀtt. "Vi vet Ànnu mycket lite om hjÀrnans funktion. Men den tycks ha en uppbyggnad som i princip Àr densamma som för vÀrlden i övrigt. OcksÄ i hjÀrnan finns system, som i sin kÀrna har en kÀlla med en rörig, kaosliknande potential och runtom ett skilt system med en strukturerad karaktÀr. Det Àr som vÄra solsystem med planeterna. Samma struktur förekommer ocksÄ i atomer med en kÀrna och elektroner som kretsar runt kÀrnan."