(1)

Kuin uni ja varjo

E-book


Kun nuori insinööri Yrjö muuttaa maanmittaustöiden takia Pohjanmaalle, kaikki on hÀnelle uutta. Aavana aukeavat pellot ja maisemien tasaisuus saavat vieraan katselemaan hÀmmÀstyneesti ympÀrilleen. Maisemat eivÀt kuitenkaan ole ainoa asia, joka vie Yrjön huomion. HÀnen on tarkoitus majoittua körttilÀisten Ylitalojen luona, ja talossa on kaksi tytÀrtÀ; Johanna ja Eliina. Erityisesti rampautunut Eliina alkaa kiehtoa YrjöÀ toden teolla.

"Kuin uni ja varjo" on Eino Railon romaani, josta Toivo SÀrkkÀ ja Yrjö Norta ohjasivat elokuvan vuonna 1937. Elokuvaa tÀhditti Ansa Ikonen.

Eino Railo (1884–1948) oli suomalainen kirjailija. HĂ€n julkaisi monipuolisesti kirjallisuutta: romaaneja, tietokirjallisuutta ja muistelmia. Koulutukseltaan Railo oli filosofian tohtori ja hĂ€n työskenteli myös kirjallisuuden historian dosenttina Helsingin yliopistossa. LisĂ€ksi Railo työskenteli toimittajana muun muassa Helsingin Sanomissa sekĂ€ kirjakustannusalalla. Railo julkaisi kirjoja myös salanimellĂ€ Osmo Iisalo.