(2)

Landet et sted

audiobook & e-book


Bogen er en generationsroman om kĂŠrlighedens veje og vildveje i dagens Danmark og et portrĂŠt af en udvikling gennem de sidste 50 Ă„r.

Tilde er en ung kvinde, som er ved at lÊgge sidste hÄnd pÄ sine universitetsstudier. Hun er lykkeligt gift med Erik, der er spindoctor i den borgerlige regering. Via deres politiske engagement fÊrdes de hjemmevant i magtens periferi og er med til at skabe nybruddene i dagens politik. De bor godt, har gode venner og er tilfredse med deres liv. En dag bryder Tildes verden sammen, og hun flygter for en tid til Vestfyn og bosÊtter sig hos sin gamle farfar Marius, tidligere husmand, nu pensionist.

Tilde og Marius har ikke set hinanden i 20 Är. Da Tilde var barn, tilbragte hun og hendes far hver sommer pÄ gÄrden, men da Tilde var 12 Är, gik noget itu mellem faren og farfaren, og kontakten ophÞrte.

Tilde skal finde sig selv igen, og samvĂŠret med farfaren og konfrontationen med fortiden bliver mĂ„ske det halmstrĂ„, som hun kan gribe for at komme videre. OgsĂ„ mĂždet med landsbyens politiske problemer – og mĂ„den de lĂžses pĂ„ – er med til at sĂŠtte tingene i perspektiv.

Men at bo under samme tag giver ogsÄ anledning til, at skeletter graves frem fra skabet. Og kan Tilde og Marius Äbne sig for hinanden og bringes til at forstÄ kÊrlighedens snÞrklede veje?

"Martin Jensen bevÊger sig godt i periferien af det politiske system og forfalder aldrig til billig politisk hÄn. Det er muligt, at magtens cirkler er mere snÊvre og farlige inde i KÞbenhavn - og mere interessante at lÊse om! - men mennesker mister ogsÄ kontrollen over deres liv ude i provinsen. Det er Martin Jensens politisk-erotiske underholdningsroman et godt eksempel pÄ."

Connie Bork, Politiken

"... Romanen er en varm kÊrligheds-generationsfortÊlling, hvor isÊr beskrivelserne og den fyldestgÞrende karaktertegning stÄr stÊrkt. Martin Jensen formÄr at fortÊlle pÄ en mÄde, sÄ lÊseren oplever den totale indlevelse. Tonen i romanen virker gammeldags, bÄde sprogbrugen og fortÊllingen om livet pÄ landet er medvirkende til dette. Man sidder med fÞlelsen af at lÊse en bog fra mormors reol, en varm og fremragende fortalt en af slagsen."

Sarah BĂžgh Thyssen, Flensborg Avis

"En mesterlig fortĂŠlling 
 Martin Jensen har med ’Landet et sted’ spoleret undertegnedes nattesĂžvn en hel nat igennem. Det ene kapitel tog det andet, for den var ikke til at lĂŠgge fra sig. Den rummer pĂ„ sin egen sindige facon bĂ„de politiske intriger og menneskelige intriger, og forfatteren behersker sproget mesterligt. Han bruger det som en palet fuld af farver og leverer en roman i pasteller med mange nuancer og med en fornem persontegning ... Ud over de fine personskildringer maler Martin Jensens talentfulde sprogpalet de skĂžnneste naturscenerier. Den er afgjort vĂŠrd at give sig i kast med – men nok ikke som godnatlĂŠsning, for den kan fange sin lĂŠsers opmĂŠrksomhed i timevis."

Karen Gertz, Lolland-Falster Folketidende

"Vi har anet det lÊnge, men nu er der vished: Martin Jensen er en af vor tids store fortÊllere. Han Kan ikke blot skrive morsomme historiske fortÊllinger, men magter ogsÄ den store romanform. LANDET ET STED er en fantastisk velskrevet og beskrivende roman om to danske generationer ... Martin Jensen mestrer den kunst at give karaktererne liv, at ramme tidsÄnden, sÄ at sige, og samtidig give den psykologiske personbeskrivelse, som fÄr det hele til at leve. Godt gÄet, Martin Jensen. Bliv ved med det. Der er ikke mange af din slags mere."

Knud SĂžndergaard, Jydske Vestkysten

"Martin Jensen er en fremragende fortĂŠller."

Mie Pedersen, Kristeligt Dagblad


Narrator: Hans Bay
Duration: