(16)

Leona

audiobook & e-book


En eftermiddag i det centrale Stockholm gür en syvürig pige, nøgen og blodig, ind i en bank og truer sig til et million beløb, som har held med at fü med sig derfra. Det usÌdvanlige røveri für hurtigt pressens fulde bevügenhed. Den unge efterforsker ved det svenske kriminalpoliti Leona Lindberg stür i spidsen for opklaringen. Leona er kendt for sit fremragende politihündvÌrk, men er samtidig en outsider i korpset, en kontroversiel enspÌnder, der ofte anvender retuortodokse metoder i sin vej mod en opklaring. Samtidig lider Leona af en personlighedsforstyrrelse der gør det svÌrt for hende at leve sig ind i andres følelser. Dette gør hende til den fødte efterforsker, da hun kun sjÌldent lader sig manipulere - men netop Leonas altid nøgterne hjerne og distancerede følelsesliv ville ogsü gøre hende til den perfekte forbryder.

LEONA er en krimi om normbrud, nye veje i livet- og skamløs kriminalitet. Om bogen siger forfatter Jenny Rogneby selv: "Leona er betjent, kvinde og mor og forventes som südan at agere pü en sÌrlig müde. Nür hun ikke gør det, opstür indre og ydre konflikter, som jeg synes er interessante at skildre."

Om forfatteren:

Jenny Rogneby (f. 1974 i Sverige) er kriminolog og tidligere efterforsker ved Stockholms politi - og har sideløbende en karriere som sangerinde. Hun bor i dag pü Malta.


Narrator: Stine PrĂŚtorius
Duration: