(0)

LUMOS: Edderkopper (Hemmelighedernes Kammer #15)

audiobook


I dagens Lumosafsnit kribler og krabler vi os ind pÄ edderkopperne i Harry Potter-serien, herunder selvfÞlgelig gode gamle Aragog.

Vi starter i den forbudte skov, hvor vi zoomer ind pÄ Aragog og hans familie. Vi taler om edderkoppearten Acromantula, om Aragogs navn, og hans forbindelse til de gamle romerske myter og kristne fortÊllinger.

Herefter hÊver vi blikket og ser generelt pÄ edderkopper og den symbolik, der er knyttet til dem. Vi runder bl.a. den symbolske betydning bag edderkoppespind, edderkoppen som symbol pÄ transformation samt den ambivalens, der er knyttet til edderkoppen.

Endelig forbinder vi edderkoppesymbolikken til vores fortĂŠlling om Harry: Vi fĂžlger edderkoppernes spor i bogserien, og vi undersĂžger det fintmaskede spind, der forbinder Harry med edderkopperne.

Herunder diskuterer vi bl.a., hvilke edderkoppetrÊk Schnobbevom, Dumbledore og Snape har, og vi kommer ind pÄ edderkoppernes rolle for den store fortÊlling om kampen mellem Harry og Voldemort.

Lyt med, og lad dig fange i edderkoppernes spind!

Alohomora

Var du ogsÄ vild med Harry Potter-bÞgerne, og er du klar pÄ endnu mere magi?

I ”Alohomora” lĂŠser veninderne Rikke og Marie J.K. Rowlings ikoniske troldmandsbĂžger og lĂ„ser op for den magiske verdens temaer, symboler og hemmeligheder gennem hvert kapitel.

Uanset om du er en rendyrket Hermione Granger udi magiske studier eller netop er trÄdt ind pÄ Hogwarts, er der plads til alle ved dette Gryffindor-langbord. Der bliver nÊrlÊst og nÞrdet med detaljer, og hvis du er bidt af en gal magiker, er dette podcasten for dig.

FÞlg med pÄ Facebook: Alohomora

FÞlg med pÄ Instagram: alohomorapod

Rikke Kier (f. 1985) er uddannet cand.mag i dansk og klassiske studier og arbejder med Internationale Uddannelsesprogrammer i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Hun bor i Odense, og hendes primĂŠre Hogwartskollegie er Hufflepuff.

Marie Østergaard (f. 1987) er uddannet cand.mag. i dansk og idrÊt og arbejder som lÊsevejleder og gymnasielÊrer. Hun underviser i dansk og idrÊt. Hun bor i Odense, og hendes primÊre Hogwartskollegie er Gryffindor.