(1)

Maigret og den gale fra Bergerac

E-book


I perioden mellem 1930 og 1972 skrev den belgiske forfatter Georges Simenon ikke fĂŠrre end 75 romaner om den piberygende parisiske kriminalkommissĂŠr Jules Maigret. En forrygende serie, som forlaget Rosenkilde & Bahnhof nu genudgiver i moderniserede udgaver. Her foreligger bind 12, som rummer romanen Maigret og den gale fra Bergerac (1932).

Maigret og den gale fra Bergerac

Fru Maigret var rejst hen til sin sĂžster. Maigret selv skulle til Bordeaux for at ordne en mindre sag, og pĂ„ vejen ville han besĂžge en gammel kollega. Han rejser afsted med nattoget fra Gare d’Orsay og mĂ„ i sovevognen dele kupĂ© med en meget urolig passager. Maigret hĂžrer manden vende og dreje sig i sengen, og synes endda han hĂžrer ham grĂŠde. Midt om natten begiver den urolige passager sig ud af kupĂ©en, den sĂžvnlĂžse Maigret fĂžlger efter ham. Pludselig springer manden af toget. Maigret er lige i hĂŠlene pĂ„ manden, og da han kalder pĂ„ ham, svarer manden ved at skyde Maigret i skulderen. Maigret vĂ„gner op pĂ„ hospitalet i Bergerac, hvor man antager, at han har mĂždt den notoriske ’gale fra Bergerac’, der har kvalt to kvinder og stukket dem i hjertet med en nĂ„l. Da fru Bergerac kommer for at pleje sin mand opdager hun en togbillet under mĂ„tten til hans hotelvĂŠrelse. Hvem af hans gĂŠster er morderen?

Georges Simenon (1903-1989), belgisk forfatter. Kendt for sin enestĂ„ende produktivitet, der medfĂžrte nĂŠsten 200 romaner og mere end 150 noveller. Serien om den franske kriminalkommissĂŠr Jules Maigret, stĂ„r imidlertid i dag som hans betydeligste vĂŠrk – kendt og elsket verden over for bĂžgernes sĂŠrlige atmosfĂŠre blandet med kommissĂŠr Maigrets unikke greb om opklaringsarbejdet.

Fransk kriminalserie om den piberygende kriminalkommissÊr Jules Maigret, der har viet sit liv til at opklare forbrydelser. Serien bestÄr af 75 romaner og 28 noveller oprindeligt udgivet mellem 1930 og 1972.

Georges Simenon (1903-1989), belgisk forfatter. Kendt for sin enestÄende produktivitet, der medfÞrte nÊsten 200 romaner og mere end 150 noveller.

Serien om den franske kriminalkommissĂŠr Jules Maigret stĂ„r imidlertid i dag som hans betydeligste vĂŠrk – kendt og elsket verden over for bĂžgernes sĂŠrlige atmosfĂŠre blandet med kommissĂŠr Maigrets unikke greb om opklaringsarbejdet.