(0)

Mies joka laski miljardiin

E-book


Olavi Koistisen novellikokoelmassa eksyksissÀ olevat miehet etsivÀt lohtua digitaalisista maailmoista, lusivat krapulaa Mannströmin vÀistökÀmpÀssÀ ja kaipaavat maailmaa, jossa ihmiset sanoisivat juovansa kahvia eikÀ kahvit; silloinhan joisi kaiken olemassa olevan kahvin.

ElÀmÀssÀ pitÀÀ olla tavoitteita. Raimolla sellainen on miljardiin laskeminen pÀÀssÀÀn, Karl taas yrittÀÀ saada Koivupankin puhelinrobotin tottelemaan tahtoaan. Yksityisen lÀÀkÀriaseman omistaja haluaa tulla tahrituksi ruskealla ihomaalilla, pukea ylleen maidolla tÀytetyt muoviutareet ja muuttua navetan rauhassa onnelliseksi Serafiina-kyyttöneidiksi.

"Jokaisella asialla Raimon elÀmÀssÀ on numero, jokaisella ajatuksella sarjanumero: Metallinen vessapaperiteline: 1256733. Rooman lennon lÀhtöportti: 1141001. Kolmen tien risteys, kÀvelijöille liikennevalot, niiden takana autoliike: 1219889. PitÀÀ ostaa raejuustoa ja kiiviÀ: 2307454. Nyt se kiivi perkele unohtui: 2307499. Vaimokulta: 1191001. Kaikki on Raimon elÀmÀssÀ jÀrjestyksessÀ, kunnes hÀn erÀÀnÀ iltana juo kotonaan yksin viskiÀ ja kuuntelee Dire Straitsia, ja kun hÀn aamulla herÀÀ nojatuolistaan, hÀn ei enÀÀ muista mihin numeroon illalla jÀi."

Olavi Koistinen (s. 1977) on helsinkilÀinen toimittaja, kirjailija ja diplomi-insinööri. HÀn lÀhti Espoosta kymmenen vuotta sitten, mutta Espoo ei lÀhde hÀnestÀ. Koistinen on ammatiltaan Helsingin Sanomien toimittaja. Mies joka laski miljardiin on hÀnen esikoisteoksensa.