(0)

Mig, Joanna

E-book


Mig, Joanna! er efterfÞlgeren til Kan man dÞ ung? To fortÊllinger, der foregÄr samtidig og flettes ind i hinanden.

Joanna er en ikke sĂŠrlig populĂŠr pige i folkeskolen og glĂŠder sig til at komme videre i sit liv – glĂŠder sig til at blive voksen. Hun kommer ind pĂ„ frisĂžrskolen og fĂ„r en lĂŠreplads som frisĂžr. Samtidig med at det sker, skifter hun af flere Ă„rsager sin anoreksiplagede veninde Maria ud med den vilde festpige Signe. Joanna savner ogsĂ„ trygheden fra forholdet med Mikkel og sĂžger nye drenge, hun kan finde tryghed hos. Hun ender sammen med Jimmi, som er pusher – kan Joanna affinde sig med det? En underholdende roman, som samtidig tager flere vigtige punkter op som: anoreksi, kĂŠrlighed, sex, forĂŠldre og stoffer.

Uddrag af bogen

”Ad, hvad fuck sker der for den fisk her? Den har grĂžnne ben!” sagde Signe. Vi kiggede rundt pĂ„ hinanden, min familie og jeg, og sĂ„ hen pĂ„ Signe, som sĂ„ skrĂŠkslagen ud. Og sĂ„ begyndte vi at grine. Det var dejligt; alt for sjĂŠldent grinte vi sammen. Signe fattede ingenting, fĂžr hun fik kigget over pĂ„ min tallerken og sĂ„, at min fisk ogsĂ„ havde grĂžnne ben.

”Jeg giver sgu en Ăžl til maden!” sagde min far og dunkede Signe i ryggen, sĂ„ hun var ved at falde ned i tallerkenen foran sig.

Om forfatteren

Michael Michalik Andersen (f. 1982) er fÞdt og opvokset pÄ SjÊlland. Han er uddannet mejerist og procesteknolog med speciale i mejeridrift. Han har tidligere udgivet Kan man dÞ ung? (2016) og Livet i digte (2017).