(0)

Paradishuset

audiobook & e-book


Fem voksne bÞrn mÞdes ved deres mors dÞdsleje. Mange Är er gÄet og de fem har pÄ hver deres mÄde stiftet bekendtskab med tilvÊrelsens op- og nedture, kÊrlighed, hjertesorg, komik og tragik.

Hans Lyngby Jepsen (1920-2001) var en dansk skÞnlitterÊr forfatter. Han blev fÞdt pÄ en fattiggÄrd i Aalborg, hvor hans far var forstander, men flyttede fra byen efter studentereksamen for at studere pÄ Polyteknisk LÊreanstalt i KÞbenhavn. I 1943 debuterede han med en novelle i Politiken. To Är efter udkom hans fÞrste novellesamling og i 1946 debuterede han som romanforfatter.

I perioden 1964-88 boede han pÄ Sicilien. Øen, dens folk og landskaber blev en stor inspirationskilde for forfatteren, der med kÊrlig humor og den fremmedes distance skildrede dette sÊregne folkefÊrd. Efter 1988 boede han henholdsvis i KÞbenhavn, pÄ Frederiksberg og i Nordjylland.

Hans Lyngby Jepsen bestred indflydelsesrige poster i bÄde Dansk Forfatterforening og Danske SkÞnlitterÊre Forfattere, og var i det hele taget en kendt og anerkendt skikkelse i det litterÊre landskab.


Narrator: Anna Gadborg
Duration: