(1)

Pelien Suomi : Tarinoita kotimaiselta pelialalta

E-book


Peliala on jo vuosia ollut suomalaisen kulttuuriviennin kÀrjessÀ. PelejÀ julkaistaan vuosittain kymmeniÀ, ja ala onkin pullollaan erinomaisia peliteoksia ja viihdyttÀviÀ tarinoita.

Pelien Suomi -kirjassa pelikirjailijoiden ykköskaartiin kuuluva Juho Kuorikoski ottaa tarkempaan kÀsittelyyn parhaimpia ja mielenkiintoisimpia vuosina 2014-2020 julkaistuja suomalaispelejÀ. Esittelyyn pÀÀsevÀt esimerkiksi Legend of Grimrock 2, Cities: Skylines, Control, Brawl Stars, Baba Is You ja Empires & Puzzles. LisÀksi kirjassa kÀydÀÀn lÀpi e-urheilun kaltaisia ilmiöitÀ ja tarkastellaan tulevaisuuden nÀkymiÀ.

Teoksessa pelialan ammattilaiset ja asiantuntijat kertovat avoimesti niin menestyksen resepteistÀ kuin epÀonnistumisistakin. Sanaisen arkkunsa avaavat muiden muassa Ilari Kuittinen, Petri JÀrvilehto, Touko Tahkokallio ja Mariina Hallikainen. Samalla paljastuu, kuinka huippupelitalojen hitit syntyvÀt, miten vaikeuksista noustaan voittoon ja millÀ tavoin esimerkiksi pilkkimisen ja autojen tuunauksen kaltaiset suomalaisilmiöt kÀÀntyvÀt peleiksi.