(22)

Pennskaft & pessar

audiobook & e-book


Året Ă€r 1926. Kvinnor har nyligen fĂ„tt röstrĂ€tt och nu öppnas ocksĂ„ allt fler möjligheter för dem att göra karriĂ€r. Ruth vill ha ett eget yrke men hennes far vill se henne tryggt gift med sonen till Cloetta-fabrikören. Trots sin strĂ€van att bli oberoende faller Ruth Ă€ndĂ„ för en charmig sĂ€ljare, gifter sig och ger upp sina planer. Drömmarna om sjĂ€lvstĂ€ndighet kommer sĂ„ smĂ„ningom i fatt henne samtidigt som det Ă€ktenskapliga skimret falnar. En kvĂ€ll tar maken ett ödesdigert beslut som fĂ„r katastrofala konsekvenser för dem bĂ„da, men som efter en svĂ„r period leder Ruth framĂ„t om Ă€n pĂ„ ett helt annat sĂ€tt Ă€n hon frĂ„n början tĂ€nkt sig.

"Pennskaft & pessar" Àr ett stycke svensk kvinnohistoria i romanform, en berÀttelse om en av de kvinnor som valde att engagera sig för att förÀndra och förbÀttra livet för de svenska kvinnorna.

ANN GEWECKE Àr lektör, redaktör och manusutvecklare. Hon har tidigare arbetat som keramiker och konsthantverkare inom textil och metall. Pennskaft & pessar Àr hennes debutroman och den första delen i en trilogi.