(10)

Pigen ved broen

audiobook & e-book


En sen aften stÄr en mand pÄ broen over sÞen Tjörninn i Reykjavik. Han lÊner sig ud over rÊkvÊrket, fordi han har fÄet Þje pÄ noget, der flyder i vandoverfladen. En dukke. Det lykkes ham at fiske dukken op, men sÄ fÄr han Þje pÄ noget andet i det iskolde vand. Dernede flyder liget af en lille pige langsomt forbi.

Mange Är senere bliver den pensionerede politimand Konrad opsÞgt af et Êldre Êgtepar, der vil have ham til at finde deres forsvundne barnebarn, Danni. Hun er narkoman, og hendes mormor er en indflydelsesrig politiker, sÄ de beder Konrad efterforske sagen med yderste diskretion. Men under eftersÞgningen bliver det mere og mere klart for Konrad, at der er en forbindelse mellem Danni og den lille pige, der druknede i sÞen midt i Reykjavik for flere Ärtier siden.

Den islandske forfatter Arnaldur Indridason er med Pigen ved broen aktuel med en krimi, hvor nÞglen til gÄdens opklaring ligger gemt i indlevelsen i en mors sorg og det langsomme, seje gravearbejde, hvor man ved, at man vil rystes og skrÊmmes af det, man finder.

Pigen ved broen er andet fritstÄende bind i Indridasons Konrad-serie. Det fÞrste, MÞrket ved besked, udkom pÄ dansk i juni 2022.


Narrator: Thomas Gulstad
Duration: