(1)

Resan till planeterna

E-book


Resan till planeterna Ă€r en hisnande expedition genom hela vĂ„rt solsystem. HĂ€r finns allt du vill veta – och inte visste att du ville veta – om solen, planeter, kometer, asteroider och mycket mer. En bok med dragningskraft!

Filosofen och författaren Peter Ekberg tar oss med pÄ en spÀnnande och medryckande faktaresa. Varför Àr Neptunus blÄ, vad bestÄr Saturnus ringar av och hur kommer det sig att Jupiter har en prick mitt pÄ sig? Parallellt med de lÀttlÀsta och matiga faktabeskrivningarna finns serieinslag dÀr lÀsaren fÄr möta rymdfantasten Professor Oxno och de nyfikna syskonen Jack och Juni. Tillsammans utforskar de solsystemet i sin sopdrivna raket (och blir faktiskt de första mÀnniskorna att traska omkring pÄ Mars)!

Lekfullt och lÀttlÀst för alla som vill veta mer om rymden. Boken Àr faktagranskad av Maria Sundin, astrofysiker vid Göteborgs universitet, och genomillustrerad av Anders Nyberg, vars svindlande rymdbilder gör resan till ett (Àn mer) fascinerande Àventyr. Mot planeterna!