(0)

Ruhtinattaren ritari

E-book


Bellarion on kasvanut luostarissa, mutta vartuttuaan nuorukaiseksi hÀn lÀhtee opiskelemaan Pavian kaupunkiin. Saattamaan lÀhtenyt fransiskaanimunkki paljastuu kuitenkin matkalla konnaksi, ja Bellarionia epÀillÀÀn hÀnen apurikseen. Nuorukainen pakenee lÀheisen palatsin katveeseen ja pÀÀtyy avoimesta ovesta itse Montferratin prinsessa Valerian huoneeseen. Kaunis prinsessa erehtyy luulemaan Bellarionia viestintuojaksi. Jutellessaan Valerian kanssa Bellarion saa selville likaisia salaisuuksia, jotka uhkaavat prinsessan korkea-arvoista enoa. Vaara vaanii aivan prinsessan lÀhipiirissÀ, eikÀ kehenkÀÀn voi luottaa. YllÀttÀvÀt, kiperÀt kÀÀnteet seuraavat toisiaan ennen kuin Bellarion onnistuu selvittÀmÀÀn totuuden ja ansaitsemaan ihanan Valerian luottamuksen.

Sadunhohtoinen, romanttinen seikkailu johdattaa 1400-luvun alun Pohjois-Italiaan. Suurin osa hahmoista on oikeita, historiallisia henkilöitÀ, mutta nokkela pÀÀhenkilö on kirjailijan mielikuvituksen tuotetta.

Rafael Sabatini (1875-1950) oli tuottelias, italialais-brittilÀinen kirjailija. HÀn kirjoitti romanttisia seikkailuromaaneja, ja hÀnet tunnetaan erityisesti menestysromaanista Scaramouche (1921).