(0)

Sommerspecial 2023 - Bagom Alohomora

audiobook


Sommerferien stÄr for dÞren, Alohomora har lige haft to Ärs jubilÊum, og der er god grund til fejring! I den anledning har vi optaget en lille sommerspecial, som er lige til at tage med i (strand)tasken. I episoden gÄr vi bag om podcasten, og vi gÞr dig klogere pÄ alt det, der normalt ikke finder vej til dine Þrer.

Vi taler om, hvad det er, der er sÄ fascinerende ved Potter-universet og som gÞr, at vi elsker at lave podcasten. For det gÞr vi (stadig)!

Vi taler ogsÄ om, hvordan vi forbereder os pÄ en optagelse, hvordan vi prioriterer indholdet, og hvordan - og hvor meget - vi klipper (hint: Det er meget, hÞr selv et eksempel sidst i episoden).

Herefter graver vi et spadestik dybere, nÄr vi med udgangspunkt i hver vores blÄ bog diskuterer de bÞger, film, karakterer og besvÊrgelser, som vi absolut ikke kan lide.

Vi kommer bl.a. omkring fÞlgende spÞrgsmÄl:

- Hvordan bliver et afsnit af Alohomora til?

- Hvorfor er superskurken Voldemort ikke vores hadekarakter? (Og nÄr det nu ikke er ham, hvem er det sÄ?).

- Hvad er egentlig vores stĂžrste HP-oplevelse?

Lyt med, nÄr vi Äbner dÞren pÄ klem til maskinrummet hos Alohomora!

Alohomora

Var du ogsÄ vild med Harry Potter-bÞgerne, og er du klar pÄ endnu mere magi?

I ”Alohomora” lĂŠser veninderne Rikke og Marie J.K. Rowlings ikoniske troldmandsbĂžger og lĂ„ser op for den magiske verdens temaer, symboler og hemmeligheder gennem hvert kapitel.

Uanset om du er en rendyrket Hermione Granger udi magiske studier eller netop er trÄdt ind pÄ Hogwarts, er der plads til alle ved dette Gryffindor-langbord. Der bliver nÊrlÊst og nÞrdet med detaljer, og hvis du er bidt af en gal magiker, er dette podcasten for dig.

FÞlg med pÄ Facebook: Alohomora

FÞlg med pÄ Instagram: alohomorapod

Rikke Kier (f. 1985) er uddannet cand.mag i dansk og klassiske studier og arbejder med Internationale Uddannelsesprogrammer i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Hun bor i Odense, og hendes primĂŠre Hogwartskollegie er Hufflepuff.

Marie Østergaard (f. 1987) er uddannet cand.mag. i dansk og idrÊt og arbejder som lÊsevejleder og gymnasielÊrer. Hun underviser i dansk og idrÊt. Hun bor i Odense, og hendes primÊre Hogwartskollegie er Gryffindor.