(0)

Stress stop - lyt til din krop

audiobook


Stress STOP giver redskaber, der forebygger stress og er nemme at gÄ til. Mai-Britt Schwab, stresscoach, afspÊndingspÊdagog og familieterapeut med egen praksis, behandler mange klienter med symptomer pÄ stress og udbrÊndthed.

Mai-Britt Schwab siger: "NÄr stress tager overhÄnd, arbejder hjerne og fysik pÄ hÞjtryk, sÄ det er svÊrt at skifte gear, at geare ned, holde pauser og at tage den med ro. Selv nÄr man godt ved, at man skal slappe af for ikke at brÊnde sammen, er det svÊrt, fordi der er for mange stresshormoner i kroppen. Det er ogsÄ svÊrt at sove godt, og det stresser endnu mere."

Mai-Britt Schwab understreger, at kroppen skal med, bÄde nÄr man skal forebygge, og nÄr man skal komme sig efter kortere eller lÊngere stresspÄvirkning. Derfor har hun udarbejdet nemme vÊrktÞjer i serien StresshÄndtering, sÄ man kan sÊnke stressniveauet i det daglige.

NÄr kroppen kommer pÄ banen, kan man genoprette forholdet mellem krav og krop. Det er vigtigt, at man lÊrer at mÊrke sin krop og dens signaler, sÄ man mÊrker kroppens behov for hvile. Det tager ikke lÊngere end fem til ti minutter om dagen at forebygge og restituere med afspÊnding. AfspÊnding er lige sÄ vigtig for kroppen, som motion er for sundheden.

AfspÊnding giver nÊrvÊr, indre ro og er et effektivt middel, der forebygger de skadelige virkninger af stress. Stress STOP er en lydbog for alle, der har brug for stresshÄndtering. Stress STOP indeholder seks numre, sÄ man kan spÊnde krop og psyke af siddende eller liggende, bÄde nÄr tiden er knap, og nÄr der er god tid. De korte numre indeholder Þvelser til konstruktiv hvile og stressnedsÊttelse. De lange numre giver afspÊndingsredskaber til hele kroppen.

Tekst og speak: Mai-Britt Schwab, stresscoach, cand. mag og afspĂŠndingspĂŠdagog.