(0)

SUSAN - EN SYDHAVNSBISSE

E-book


Susan – en sydhavnsbisse er inspireret af Susanne Borg Pedersen egne oplevelser i arbejderkvarteret Sydhavnen, pĂ„ Vesterbro og som feriepige pĂ„ en stor gĂ„rd pĂ„ Stevns.

Vi fÞlger Susan pÄ godt og ondt, fra hun som otteÄrig i 1959 flytter til Sydhavnen, frem til hendes konfirmation i 1965. Romanen tegner et humoristisk tidsbillede med masser af sydhavnsstemning og sjove anekdoter, som mange vil kunne genkende.

Uddrag af bogen

En dag var der en pige fra 3. klasse, der kom hen til mig pÄ vej hjem fra skole.

– Øv, bþv! Din mor har bare véret forlovet med min onkel, sagde hun frékt.

Jeg var lamslÄet.

– Det passer i hvert fald ikke. Min mor har kun véret forlovet med min far, svarede jeg.

– Jo, det passer. Du kan selv gĂ„ hjem og spĂžrge hende.

Nu blev jeg tosset. Hvad bildte hun sig ind. Jeg skulle lige til at sende en ordentlig spytklat i hovedet pĂ„ hende, men fik den i sidste Ăžjeblik holdt tilbage. Mine forĂŠldre havde strengt forbudt mig at spytte, for det var noget vĂŠrre svineri, sagde de – men en del bĂžrn i Sydhavnen brugte det, nĂ„r de blev sure pĂ„ nogen. I stedet slog jeg hende hĂ„rdt pĂ„ armen og sagde:

– Du er fuld af lþgn. Min mor kender slet ikke nogen, der hedder Ole.

Om forfatteren

Susanne Borg Pedersen (f. 1951) er lĂŠreruddannet og har arbejdet i folkeskolen i 35 Ă„r, hvor hun bl.a. har undervist i dansk, drama og billedkunst. Hun har boet i Saxogade pĂ„ Vesterbro 1951-59, i Sydhavnen 1959-67 og i Tingbjerg 1967-68. Nu nyder hun sin pensionisttilvĂŠrelse med blandt andet at skrive. Susan – en sydhavnsbisse er hendes debutroman.